Muzika i Film

Muzika i Film (9)

Saturday, 20 January 2018 22:29

"Nemanjići" koštali 2,87 miliona evra

Written by

Jedna epizoda serije "Nemanjići" košta 191.300 evra a Radiotelevizija Srbije je izdvojila trećinu sume.

"Serija je trebalo da košta 3,2 miliona evra ali smo uspeli da uštedimo pa je potrošeno 2,87 miliona evra sa porezima i doprinosima", potvrdili su Blicu u RTS-u.

Kako su naveli, po sadašnjoj, ne konačnoj, montaži 15 sati programa, jedan sat košta 191.300 evra a veći deo sredstava za realizaciju (1,82 miliona evra) obezbedili su finansijeri, sponzori i prijatelji serijala.

Prve dve epizode serije biće emitovane 17. i 18. februara a ostale eppizode u razmaku od po nedelju dana.

Upravni odbor i menadžment RTS-a saglasni da ocenu seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine” ipak daju gledaoci i stručna javnost nakon emitovanja.

"Uvažavajući mišljenje Programskog saveta i imajući u vidu svoje zakonske nadležnosti, Upravni odbor i menadžment RTS-a saglasni su da će ocenu o seriji 'Nemanjići – rađanje kraljevine' ipak dati gledaoci i stručna javnost nakon emitovanja", navodi se u saopštenju sa sednice Upravnog odbora Javnog medijskog servisa Srbije.

Domaća komedija o voditelju rijaliti programa "Patuljci sa naslovnih strana", reditelja Milorada Milinkovića, premijerno je prikazana u Sava Centru. Mlada glumica Milena Radulović bila je u centru pažnje na crvenom tepihu.

Patuljci sa naslovnih strana uzivo ceo film

Milorad Milinković, reditelj i scenarista, je u analizi savremene domaće televiziji ustanovio, ono što svi znamo, da je najzastupljeniji televizijski format, rijaliti program, savršen stub temeljac za njegovu najnoviju komediju. Na njemu je izgradio naše glavne anti-heroje Nikolu (Gordan Kičić) novokomponovanu televizijsku zvezdu koji je u Beogradu najpoznatiji po izjavi: "Ljubi čika" dok juri devojke koje su duplo mlađe od njega, Zorana (Boris Milivojević) vlasnika agencije koji realizuje rijaliti programe, Žaklinu (Milena Radulović) pobednicu programa "3 minuta slave" koja ne zna da glumi, da peva, niti da pleše, ali ju je majka Gordana (Jelena Đukić) rodila da bude lepa i da od nje napravi zvezdu, pa će uz pomoć svojih kontakata i nameštenih skandala da ćerku učini poznatom.

Patuljci sa naslovnih strana online gledanje na internetu

Moralno iščašeni glavni junaci uživaju u mračnim dubinama svojih planova i ideja. Svet "Patuljaka" je univerzum u kojem ne postoji reč "izvini", u kojem je najbolji onaj koji osmisli rijaliti u kojem se takmičari bore za donora koji će im obezbediti potreban organ, u kojem je rejting na prvom mestu i u kojem postoji program koji se zove "Goli otok".

Saturday, 20 January 2018 09:10

Kada izlazi druga sezona Senki nad Balkanom

Written by

Najpopularnija serija sa naših prostora zasigurno zaslužuje nastavak. A kada će se on desiti specijalno za vas govori reditelj Dragan Bjelogrlić.

Kako on kaže drugu sezonu bi trebalo očekivati do kraja godine...

"Ako budemo sada radili nastavak, a pretpostavljam da hoćemo (drugu sezonu) koja će se baviti 1934. godinom i imaće za glavni događaj ubistvo kralja Aleksandra. Dakle, zamišljeno je u tri ciklusa. Ovaj se završava pucnjima u Skupštini i neposrednom uvođenju šestojanuarske diktature, drugi je ubistvo kralja Aleksandra, a treći kraj tridesetih godina, potpisivanje Trojnog pakta i početak Drugog svetskog rata", otkrio je Bjela, što znači da ćemo imati pregršt novih (starih) likova da pratimo!

Na nama je da sačekamo i vidimo šta nam je još spremila ekipa iz serije "Senke nad Balkanom"

Monday, 15 January 2018 19:14

"Ubice mog oca 2" ponedeljkom na novom Top kanalu

Written by

Večeras u 20 sati na Top kanalu, novom kanalu United Media Group, u čijem sklopu su i N1, Sport klub, Cinemania Grand i drugi, počelo je emitovanje druge sezone serije "Ubice mog oca".

Top kanal će godišnje emitovati dve do tri premijerne visokobudžetne domaće serije, kao i originalni zabavni program domaće produkcije i najgledanije svetske serije.

Ali, ono što većina nestrpljivo čeka, jeste upravo nastavak serije "Ubice mog oca". Da li će Jelena preživeti, da li je Natalija stvarno ubica, da li je inspektor Mirko jedini čovek od poverenja, i gde je nestao Marjanović?

"Preživeli smo prvu sezonu, imamo značajne uloge u drugoj sezoni", kaže Tika Stanić, glumac.

Tihomir Stanić time je rešio dilemu svog i lika Marka Janketića, koji otkriva i šta mu je pomoglo u izgradnji lika: "Inače, poznajem neke ljude koji su inspektori, pa sam nešto malo ukrao".

U nastavku serije, svakog ponedeljka na TOP kanalu, različiti obrti i intrige koji se vezuju za fudbalsku mafiju i estradu.

"Za mene jedan milje nepoznat, ovako privatno, i nisam igrala takvu ličnost - vrlo intigantna, moćna, svašta zna, ali je i majka", navodi glumica Milena Vasić.

Glumačko pojačanje u novoj sezoni čine i Anica Dobra, Rale Milenković, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Tihomir Arsić.

"Svi smo mi u funkciji te jako dobro zapletene priče i ja nikada nisam doživeo da zaista, na svakom koraku, na kiosku, u prodavnici, na aerodromu, pitaju me ili ko je ubica ili kad će nastavak", navodi Tihomir Stanić.

U aprilu sledeće godine, kažu scenaristi, počinje snimanje treće sezone.

Seriju "Ubice mog oca" svakog ponedeljka gledaoci mogu da prate na TOP kanalu, i to ne samo u Srbiji, već i Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.

Programski savet RTS-a uputio je pismo Upravnom odboru ove televizije, generalnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku kulturno-umetničkog programa kojim se zahteva da se nove epizode "Nemanjića" ne emituju dok se serija ne pogleda na internoj projekciji u javnom servisu.

Pismo je potpisao predsednik Programskog saveta, dr Milivoje Pavlović, koji nam je potvrdio da je ono poslato, a da se u dopisu zahtev obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne publike javnosti posle emitovanja prve epizode. Pavlović je naveo i da će nakon toga konačna odluka biti na menadžmentu i urednicima RTS-a, čije ingerencije i uvažavaju, kao i načela slobode stvaralaštva i dodao da se "iskreno nada da je nastavak serije bolji i da će biti smanjena ili sasvim otklonjena preduga lista primedbi na prvu epizodu".

Predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić potvrdio je da je pismo Programskog saveta stiglo na adresu ovog tela.

- U pismu se zahteva da članovi programskog saveta pogledaju prvih pet epizoda serije. S obzirom na to da to do sada nije bila praksa, s tim zahtevom ću upoznati članove Upravnog odbora na prvoj narednoj sednici – rekao je Vuletić, dodajući da će o stavu Upravnog odbora Programski savet biti blagovremeno informisan.

Nastavak emitovanja serije "Nemanjići - Rađanje kraljevine", po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, inače je svakako planiran tek za februar.

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević ocenio je večeras da nigde u dopisu Programskog saveta ne piše da se serija ne emituje. Njegov komentar o dopisu Programskog saveta objavljen je na sajtu RTS-a.

Mlada glumica koju je publika zavolela u filmovima "Montevideo" dodatno ih je zabrinula kada je povređena u pucnjavi poslednje epizode "Ubice moga oca". Nina Janković se u međuvremenu povukla zbog blagoslovenog stanja, ali je uspela da snimi nastavak ove kultne kriminalističke serije, čija prva epizoda novog serijala je emitovana u ove nedelje.

- Zadovoljna sam, postigli smo veliki uspeh sa prvom sezonom, a eto, i druga sezona je jako lepo ispraćena. Bila je odlična gledanost prve epizode, uspeli smo da i dalje budemo na samom vrhu. Svi komentari su pozitivni - kroz osmeh kaže Nina, koja je seriju ovog puta odgledala barabar sa publikom.
Kako je prethodnih godina imala izuzetno jak tempo zbog mnogobrojnih projekata na kojima je radila, ona priznaje da joj prija trudničko bolovanje. Lik Jelene sada na miru gleda kako je odigrala, očekujući svaku epizodu s nestrpljenjem.

- Nije još počela da mi nedostaje, tek skoro sam prestala da igram i nemam osećaj da sam na nekom odmoru. Trenutno uživam i odmaram se - ističe Nina, koja nije otkrila da li čeka dečaka ili devojčicu.

Početak emitovanja serije biće simbolično vezan za srpsku istoriju, prenosi domaća štampa.

Serija "Nemanjići", istorijski spektakl koji priprema RTS, biće premijerno emitovana do kraja godine, prenosi TV dodatak "Večernjih novosti".

Iako je ranije najavljivano da ćemo "Nemanjiće" gledati već ove jeseni, sada je glumac Vojin Ćetković rekao da je u planu da premijera bude krajem godine.

"Prvi put se obrađuje jedna ovako važna tema za naš narod, a ove godine se navršava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog. Nadam se da ćemo seriju završiti do kraja godine," rekao je on.

"Senke nad Balkanom" svake nedelje uveče "zaposednu" domove, a pošto je ostala još jedna epizoda do kraja prve sezone, evo šta reditelj kaže o daljim poduhvatima i utiscima koje do sada dobio o seriji...

Na događaju koji je organizovao Evropski studentski forum na Fakultetu za političke nauke, jedan od gostiju bio je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, tvorac serije "Senke nad Balkanom", koji je sa prisutnima podelio svoje utiske o uspehu serije, ali i planove za budućnost ove TV kreacije...

"Iskreno, nisam verovao da će serija biti ovako prihvaćena. Verovao sam da će urbaniji i školovaniji deo stanovništva to prepoznati, ali se desila eksplozija u svim društvenim slojevima. Smatram da je time demistifikovana jedna od najvećih podvala - da je narod primitivan i da želi samo lak sadržaj", istakao je Bjelogrlić i dodao da mu nije jasno kako niko do sada nije iskoristio turbulentne događaje iz naše prošlosti i prikazao ih kroz triler...

"Ono što je meni kao čoveku koji se bavi filmom ovako čudno je zašto se čitave generacije filmskih stvaralaca pre ove moje generacije, nikada nisu bavili Balkanom, Jugoslavijom, Srbijom iz te trilerske pozicije. Jednom mi je jedan stranac rekao: 'Ja prosto ne mogu vas da razumem. Ili pravite neke dosadne socijalne drame ili pravite šećerleme kako je sve divno i bajno, a vi živite triler! Ja očekujem od vas neke balkanske 'Sopranose'. Mi tamo u Americi moramo da izmišljamo događaje, a vama se to dešava na dnevnoj bazi.'"

A, U NAREDNIM SEZONAMA...

"Ako budemo sada radili nastavak, a pretpostavljam da hoćemo (drugu sezonu) koja će se baviti 1934. godinom i imaće za glavni događaj ubistvo kralja Aleksandra. Dakle, zamišljeno je u tri ciklusa. Ovaj se završava pucnjima u Skupštini i neposrednom uvođenju šestojanuarske diktature, drugi je ubistvo kralja Aleksandra, a treći kraj tridesetih godina, potpisivanje Trojnog pakta i početak Drugog svetskog rata", otkrio je Bjela, što znači da ćemo imati pregršt novih (starih) likova da pratimo!

"Ono što je bitno bar meni, ako budemo nastavili da radimo seriju, je da ćemo kroz neke događaje i oslikovanje tog nekog sveta koji ćemo praviti, pokušati da možda bolje razumemo ovaj trenutak danas ako se više pozabavimo prošlošću koja nije uvek bila tako jednostavna i vrlo podsećala na ovo vreme danas. Mi vidimo da je nekim čudom, na prostoru bivše Jugoslavije, istorija počela da se računa od 1991. godine. Zaboravila se i 1941. a ja mislim da je ovaj period između kraja dvadesetih, pa sve do kraja tridesetih, jedan period koji je uveliko obeležio živote na Balkanu", istakao je reditelj.

Saturday, 23 December 2017 16:36

Haos u poslednjoj epizodi Senke nad Balkanom!

Written by

Raste uzbuđenje pred poslednju epizodu "Senki nad Balkanom", a čini se da nas Dragan Bjelogrlić i ekipa neće razočarati u velikom finišu.

U devetoj epizodi otkriveno je ko vuče konce zla u "Senkama nad Balkanom", ali situacija deluje toliko komplikovano da ne možemo ni da zamislimo kako će se rasplesti u desetoj. Ono što je sigurno - pitanja na koja će odgovoriti učiniće da sve maske spadnu.

Inspektor Tanasijević ponovo pregovara s različitim stranama, kako bi našao pomoć za konačnu bitku. Ko će stati uz njega i mladog Pletikosića?

Alimpiju Miriću će se ostvariti želja da završi u krevetu sa opasnom Makedonkom, ali neće to baš proći kako je on zamišljao. Hoće li uspeti da je nadmudri?

Članovi mističnog društva "Tule" se spremaju za novi potez, greške su nedopustive. Kome će sad leteti glava? Da li će se Maja Davidović prikloniti ovom mračnom kultu? Sudeći po sceni u kojoj se ljubi sa "slovenačkim Džordžom Klunijem", slomiće srce i Tanasijeviću i publici. Ali, nikad se ne zna...

U svemu tome, Hadži Damjan ne odustaje od svoje revolucije... Svi se hvataju za oružje i izgleda da ćemo u nedelju svedočiti opštem krvoproliću.