Saturday, 13 January 2018 11:46

Ruska policija je saopštila da je pijani čovek danas ukrao oklopno vozilo i njime udario u izlog prodavnice na severozapadu Rusije, pri čemu niko nije povredjen.

U saopštenju saobraćane policije navodi se da se incident desio u regionu Murmanska.

Taj čovek je ukrao oklopni transporter iz lokalne auto-škole koja obučava i buduće regrute. Vozilo nije bilo opremljeno naoružanjem.

On je potom dovezao transporter u centar grada gde je prvo udario u parkirani automobil, a potom uleteo u izlog bakalnice.

Policija je navela da je uhapsila tog čoveka i utvrdila da je bio pijan.

(Beta)

Friday, 22 December 2017 17:26

Otkriveno je da je pokojnik, koji je preminuo u maju, trideset godina sakupljao metalne novčiće, i to još dok je u opticaju bila nemačka marka, a kovanice su bile od jednog ili dva feninga, preneo je 24sata.hr. Međutim, prikupljene kovanice i dalje imaju vrednost, jer je nakon uvođenja evra i dalje moguće zameniti ranije korišćene marke.

Članovi porodice pokojnog kamiondžije nasleđeni novac su odneli najpre u obližnju banku koja je kovanice prosledila državnoj Centralnoj banci. Radnik banke Wofgang Kemerit proveo je šest meseci brojeći novčiće i na kraju otkrio da je ukupna vrednost milion kovanica 8 hiljada evra.